Prevoz umrlih iz Austrije u Bosnu i Hercegovinu

Prevoz umrlih iz Austrije u Bosnu
 

Međunarodni prevoz pokojnika iz Austrije u BiH

Kada je potreban prevoz pokojnika iz Austrije u BIH, preuzećemo na sebe prikupljanje obimne dokumentacije u Austriji. Imamo dobre kontakte u našoj Ambasadi u Beču, pa mi ne moramo da čekamo danima na sprovodnice za prevoz umrlih u Bosnu iz Austrije, već papire u Ambasadi završavamo već isti dan. I sve ostale brojne papire – u bolnici, sve izvještaje, potvrde sanitarnih inspektora i sve dozvole – prikupićemo sami, istog dana. Dokumentaciju u Austriji prikupljamo potpuno besplatno i porodica nema nikakvih obaveza oko toga.

Kada se na teritoriji Austrije nažalost desi najgore, potrebno je brzo reagovati kako bi organizaciju prevoza pokojnika započeli što ranije. Naravno, razumljivo je da porodica bude u šoku, ali ovo je važno jer čitav proces prevoza pokojnika iz Austrije za Bosnu može biti prilično komplikovan, pa ako želimo da sve završimo u najkraćem roku moramo iskoristiti svaki trenutak. Osim toga, bolnice u Austriji mogu da ispostave ogromne račune za brigu o tijelu pokojnika, što porodica svakako treba da izbjegne.

Možete nas dobiti na telefon +387 65 492 449
Možete nas pozvati i na Viber, WhatsApp ili poslati poruku u bilo koje vrijeme, dostupni smo svaki dan, tokom 24 sata dnevno. Možete nas kontaktirati i na email kontakt@prevozpokojnika.org

Mi ćemo se samostalno pobrinuti za sve. Završićemo kompletnu papirologiju u Austriji i čitavu organizaciju i sam proces prevoza preminule osobe obavićemo sami, bez angažovanja porodice i bez raznih dodatnih troškova koje bi inače imali. Čitav proces prevoza u BIH biće završen za dva radna dana.

Prevoz pokojnika iz Austrije za Bosnu vršimo svim radnim danima, čak i praznicima, u oba entiteta – Republiku Sprsku i Federaciju BiH. Ako se nesrećni slučaj dogodi toko vikenda, nažalost Ambasada BiH ne radi u punom kapacitetu, pa nije moguće dobiti određene papire. Ipak, mi imamo kontakte koji nam pomažu da ostale papire pripremimo, što će ipak ubrzati proces u ponedjeljak. Ako porodica preminule osobe ne živi u Bosni i Hercegovini ili nije u mogućnosti da prisustvuje, možemo se pobrinuti i za pripremu dokumentacije u BiH.

Strogo poštujemo sve kulturne i vjerske običaje, svaka želja porodice biće ispunjena. Prevoz pokojnika se odvija bez čekanja, rigoroznih kontrola ili bilo kakvih neprijatnosti za porodicu. Mi imamo licence za prevoz pokojnika u međunarodnom saobraćaju i za vrijeme pandemije korona virusa, pa se nama ne dešavaju neprilike kao što su dugotrajno zadržavanje na granicama ili problemi sa zakonom zbog neurednih dozvola ili opreme. Prevoz pokojnika se odvija brzo, mirno i dostojanstveno za pokojnika i za ožalošćenu porodicu.

Koliko košta prevoz pokojnika iz Austrije u BiH?

Kada je u pitanju prevoz pokojnika iz Austrije u BIH cijena najviše zavisi od rastojanja koje naše pogrebno vozilo treba da pređe. Drugi veliki trošak jeste drveni pogrebni sanduk za koji se porodica odluči. Ako odlučite da mi radimo prevoz pokojnika u Bosnu iz Austrije, veći dio ostale pogrebne opreme biće besplatan, ali drveni pogrebni kovčeg može da košta od 400€ pa sve do par hiljada, koliko koštaju najskuplji modeli. Drveni i limeni pogrebni sanduci su obavezni u međunarodnom prevozu umrlih, zakonom propisani.

Kada nas informišete na kojoj lokaciji se trenutno nalazi preminula osoba, direktor Vlado će provjeriti sve uslove u Ambasadi i odmah Vas kontaktirati sa svim informacijama. Odmah ćete moći izabrati drveni pogrebni sanduk i odmah potom znaćete i tačnu, fiksnu cijenu kompletnog prevoza pokojnika u BiH. U tabeli ispod možete vidjeti neke osnovne cijene ali svaki slučaj je poseban, pa je ipak najsigurnije je da nas kontaktirate sa osnovnim informacijama i već nakon deset minuta znaćete preciznu cijenu kompletnog prevoza. Više o tome kako se formira cijena možete pročitati ovdje.

PREVOZ (obavezno)0,5€ /km
LIMENI SANDUK (obavezno)50€
DRVENI SANDUK (obavezno)PORODICA BIRA
PRIKUPLJANJE DOKUMENTACIJE (obavezno)BESPLATNO
OBLAČENJE POKOJNIKA (opcionalno)BESPLATNO/ PORODICA BIRA
OSNOVNA POSMRTNA GALANTERIJA (obavezno)BESPLATNO
LAGUNA-BESTATTUNG doo - PREVOZ POKOJNIKA ORG

Budite oprezni, poslednjih godina su se pojavili posrednici koji su samo iskopirali našu ponudu pa na internetu nude usluge koje zapravo obavlja neko drugi a oni se ugrađuju u cijenu. Zbog toga moraju izabrati razne nepouzdane „prevoznike roba i usluga“ koji obično rade sa nepotpunim dozvolama ili opremom. To može biti veoma opasno i neprijatno iskustvo za ožalošćenu porodicu. Mi ne sarađujemo sa takvim osobama, sve uslove dogovorićete sa direktorom Vladom lično, bez bilo kakvih posrednika.

Možete nas dobiti na telefon +387 65 492 449
Možete nas pozvati i na Viber, WhatsApp ili poslati poruku u bilo koje vrijeme, dostupni smo svaki dan, tokom 24 sata dnevno. Možete nas kontaktirati i na email kontakt@prevozpokojnika.org

Naše pogrebno preduzeće „Laguna Bestattung“ doo obavlja prevoz pokojnika u Bosnu i Hercegovinu iz Austrije i ostalih evropskih zemalja već pune dvije decenije. Naša pogrebna vozila se skoro svakodnevno nalaze u međunarodnom saobraćaju i mi nemamo razlog da dižemo cijene usluga zbog kojih smo prepoznati u Evropi i regionu. Svoj posao obavljamo profesionalno i dostojanstveno, a porodice koje su nas nekad angažovale su naša najbolja reklama i uvijek nas preporučuju za posao prevoza pokojnika u BiH iz Austrije.

Ukoliko se odlučite da se mi pobrinemo za prevoz vaših najmilijih iz Austrije u Bosnu, pobrinućemo se da sve protekne u najboljem redu, brzo i dostojanstveno. Upravo onako kako pokojnik i zaslužuje.

Prevoz umrlih iz Austrije u Bosnu
4.3/5 - (29 glasova)