Cijena prevoza pokojnika iz inostranstva

Prevoz pokojnika cena
 

Realne cijene prevoza

Formiranje cijene prevoza pokojnika iz inostranstva zavisi od nekoliko faktora i ne može se precizno unaprijed ponuditi. Ipak, možemo vam detaljno objasniti sve troškove koje ćete imati, a na praktičnom primjeru ćemo izračunati približnu cijenu prevoza pokojnika.

Prvo što treba da izaberete jeste tip saobraćaja kojim će se transportovati tijelo preminulog. Iz praktičnih i naravno finansijskih razloga, porodica skoro uvijek bira drumski saobraćaj, koji je neuporedivo jeftiniji od ostalih (željeznički, brodski, avionski) a takođe je potrebno kraće vrijeme za prikupljanje dokumentacije. Iz tog razloga, na ovoj stranici ćemo obraditi samo cene prevoza pokojnika iz inostranstva drumskim saobraćajem, odnosno specijalizovanim pogrebnim vozilima.

Nakon što nas kontaktirate sa osnovnim informacijama o lokaciji sa koje i na koju je potrebno prevesti tijelo pokojnika, odmah će vas kontaktirati direktor naše firme koji će Vam objasniti sve detalje i ukupnu cijenu usluge prevoza.

Osnovna cijena prevoza

Pogrebna društva cijenu prevoza zasnivaju na pređenim kilometrima, odnosno udaljenosti između mjesta sa kojeg je potrebno prevesti tijelo pokojnika do mjesta u kom će biti sahranjeno. Na tu kilometražu se doda i vrijeme/ pređeni kilometri dok se obavi priprema i prikupljanje dokumentacije.

Cijena po pređenom kilometru se razlikuje od firme do firme, i može da varira od onih realnih do bezobrazno visokih cijena. Tako imate najniže cijene od 0,5 - 0,7€ po prijeđenom kilometru pa sve do nerazumno visokih 3€/km i više. Treba reći da domaća pogrebna preduzeća imaju generalno niže cene usluga nego firme registrovane u EU - Austriji, Njemačkoj, Italiji i dr, što je i razumljivo.

Ako uzmemo za primjer da treba prevesti tijelo pokojnika iz Odense (Danska) u Brčko (BiH) (1850km) računa se ta udaljenost u oba smjera (ukupno 3700km), ako pogrebno vozilo kreće iz Bosne i Hercegovine. Međutim, naša firma u svakom trenutku ima 17 pogrebnih vozila koja obavljaju djelatnost na teritoriji Evropske unije, pa tako, zavisno od lokacije, ukupan broj pređenih kilometara u istom slučaju može biti manji, ili možemo dogovoriti nižu cijenu prevoza po pređenom km, pa se to svakako direktno odražava na ukupnu cijenu prevoza.

Cijena opreme koja prati prevoz pokojnika

Pored troškova pređenih kilometara, postoje dodatni troškovi koje pogrebna društva često znaju da “zaborave” odmah naglasiti pa ih pomenu tek kad čitav postupak prevoza uđe u realizaciju. Neki od njih su obavezni troškovi, zakonom propisani, dok su neki opcionalni, po željama porodice.

OBAVEZNI TROŠKOVI

PRIKUPLJANJE DOKUMENTACIJE – troškovi vađenja papira nisu preveliki ali su ipak troškovi. Budite pažljivi ako sami pokušavate da prikupite sve papire, postoje ljudi koji su u ovome našli lak izvor novca i koriste svaku priliku da svojim posredovanjem dobro zarade.
Mi vam garantujemo prikupljanje sve dokumentacije potpuno besplatno.

LIMENI SANDUK – Obavezan je kod međunarodnog prevoza pokojnika i njegova cijena se kreće od 50€ do 120€.

DRVENI SANDUK – Takođe je obavezan kod prevoza pokojnika preko granica. Cijena drvenih sanduka se kreće od oko 400€ za najjeftiniji model pa sve do 2800€ za one najskuplje. Ovde treba napomenuti da je naš drveni sanduk zaista pravi drveni pogrebni sanduk, a ne nekakva kineska kutija koje su se pojavile na tržištu.

OSNOVNA POSMRTNA GALANTERIJA – Većina toga nije neophodno ali osnovni jastuci koji se koriste pri prevozu preminulih koštaju 50€-80€

OPCIONALNI TROŠKOVI

OBLAČENJE POKOJNIKA – Bolnice u inostranstvu uslugu oblačenja često naplaćuju više od 1000€, inače tijelo predaju potpuno nago. Porodica može da izabere da to za njih uradi pogrebno društvo koje angažuju po mnogo nižim cijenama nego bi to uradile zapadne bolnice. Oblačenje pokojnika uključuje odijelo, čišćenje, brijanje, šminkanje, te korekcije lica u slučaju fizičke nezgode.

POSMRTNA GALANTERIJA – U skladu sa željama porodice obično se koriste vjerska obilježja u skladu sa dužnim poštovanjem tradicije, običaja, kulturnih i religijskih uvjerenja.

NAJNIŽE CIJENE USLUGA KOJE MOŽEMO GARANTOVATI SU:

PREVOZ (obavezno)0,5€ /km
LIMENI SANDUK (obavezno)50€
DRVENI SANDUK (obavezno)PORODICA BIRA
PRIKUPLJANJE DOKUMENTACIJE (obavezno)BESPLATNO
OBLAČENJE POKOJNIKA (opcionalno)BESPLATNO/ PORODICA BIRA
OSNOVNA POSMRTNA GALANTERIJA (obavezno)BESPLATNO

Dakle, kao što vidite, naša firma naplaćuje uslugu prevoza pokojnika iz inostranstva po pouzdano najnižoj, realnoj cijeni u regionu. Mi smo ozbiljna pogrebna firma koja posluje preko 20 godina na teritoriji Evropske unije, i naši klijenti imaju samo riječi hvale za nas, što nas preporučuje drugima. Mi stoga nemamo potrebu da podižemo cijene i ne koristimo najteži trenutak u kome se porodica nalazi da bi dodatno zaradili.

Osim toga, mi ne sarađujemo sa posrednicima koji pripremaju teren za druge pogrebne firme i koji se ugrade u ukupnu cijenu. Svaki dogovor se obavlja isključivo između porodice i direktora naše firme, tako da nema mjesta bilo kakvoj prevari ili nepotrebnim troškovima.

Mi imamo najniže moguće cijene koje vrijede za čitav ex-Yu region prilikom prevoza preminulih iz Austrije, Njemačke, Italije, Danske, Švedske, Švajcarske i drugih zemalja u inostranstvu.

Na tržištu postoje novootvorene pogrebne firme, čast izuzecima, koje će ponuditi niže cijene od nas. Međutim, kvalitet njihove usluge, opreme i ozbiljnosti koja mora da prati našu djelatnost je ispod svakog standarda i besmisleno je pominjati ih. Takođe su upitne njihove dozvole za rad na teritoriji Evropske unije, ali o tome će se brinuti granične policije.

Možete nas dobiti na telefon +387 65 492 449
Možete nas pozvati i na Viber, WhatsApp ili poslati poruku u bilo koje vrijeme, dostupni smo svaki dan, tokom 24 sata dnevno. Možete nas kontaktirati i na email kontakt@prevozpokojnika.org

Dakle, u projektovanom prevozu pokojnika iz Odensea u Brčko, eventualna cijena prevoza zavisi od niza faktora, a vjerovatno postoje razne okolnosti koje mogu da snize cijenu.

Pogledajte i kako izgleda kompletna organizacija i proces prevoza pokojnika iz inostranstva.

Uz prevoz pokojnika, možemo dati osjetan popust na kompletnu organizaciju sahrane, keteringa, i svega potrebnog.

cijena prevoza pokojnika

Napomena: Naš sajt ne formira niti utiče na cijenu koje Vi dogovarate isključivo sa direktorom naše firme, kao što je navedeno u uslovima korišćenja sajta. Informacije na ovom sajtu su informativnog karaktera.

4/5 - (189 glasova)