Cijena prevoza pokojnika iz inostranstva

Prevoz pokojnika cijena
 

Realne cijene prevoza

Formiranje cijene prevoza pokojnika iz inostranstva zavisi od nekoliko faktora i ne može se precizno unaprijed ponuditi. Ipak, možemo vam detaljno objasniti sve troškove koje ćete imati, a na praktičnom primjeru ćemo izračunati približnu cijenu prevoza pokojnika.

Prvo što treba da izaberete jeste tip saobraćaja kojim će se transportovati tijelo preminulog. Iz praktičnih i naravno finansijskih razloga, porodica skoro uvijek bira drumski saobraćaj, koji je neuporedivo jeftiniji od ostalih (željeznički, brodski, avionski) a takođe je potrebno kraće vrijeme za prikupljanje dokumentacije. Iz tog razloga, na ovoj stranici ćemo obraditi samo cene prevoza pokojnika iz inostranstva drumskim saobraćajem, odnosno specijalizovanim pogrebnim vozilima.

Nakon što nas kontaktirate sa osnovnim informacijama o lokaciji sa koje i na koju je potrebno prevesti tijelo pokojnika, odmah će vas kontaktirati pogrebno društvo koje će vam objasniti sve detalje i cijenu kompletne usluge prevoza.

Osnovna cijena prevoza

Pogrebna društva cijenu prevoza zasnivaju na pređenim kilometrima, odnosno udaljenosti između mjesta sa kojeg je potrebno prevesti tijelo pokojnika do mjesta u kom će biti sahranjeno. Na tu kilometražu se doda i vrijeme/ pređeni kilometri dok se obavi priprema i prikupljanje dokumentacije.

Cijena po pređenom kilometru se razlikuje od firme do firme, i može da varira od onih realnih do bezobrazno visokih cijena. Tako imate najniže cijene od 0,5 - 0,7€ po prijeđenom kilometru pa sve do nerazumno visokih 3€/km i više. Treba reći da domaća pogrebna preduzeća imaju generalno niže cene usluga nego firme registrovane u EU - Austriji, Njemačkoj, Italiji i dr, što je i razumljivo.

Ako uzmemo za primjer da treba prevesti tijelo pokojnika iz Beča u Brčko (610km) računa se ta udaljenost u oba smjera (ukupno 1220km), ako izaberemo pogrebno društvo iz okoline Brčko distrikta. Međutim, ako izaberemo slobodno pogrebno društvo iz Zagreba kome će ukupan broj pređenih kilometara u istom slučaju biti manji za par km, ili imaju nižu cijenu prevoza po pređenom km, to se direktno odražava na ukupnu cijenu prevoza.

Cijena opreme koja prati prevoz pokojnika

Pored troškova pređenih kilometara, postoje dodatni troškovi koje pogrebna društva često znaju da “zaborave” odmah naglasiti pa ih pomenu tek kad čitav postupak prevoza uđe u realizaciju. Neki od njih su obavezni troškovi, zakonom propisani, dok su neki opcionalni, po željama porodice.

OBAVEZNI TROŠKOVI

PRIKUPLJANJE DOKUMENTACIJE – troškovi vađenja papira nisu preveliki ali su ipak troškovi. Budite pažljivi ako sami pokušavate da prikupite sve papire, postoje ljudi koji su u ovome našli lak izvor novca i koriste svaku priliku da svojim posredovanjem dobro zarade.
Mi vam garantujemo prikupljanje sve dokumentacije potpuno besplatno.

LIMENI SANDUK – Obavezan je kod međunarodnog prevoza pokojnika i njegova cijena se kreće od 80€ do 120€.

DRVENI SANDUK – Takođe je obavezan kod prevoza pokojnika preko granica. Cijena drvenih sanduka se kreće od 170€ za najjeftiniji model pa sve do 1900€ za one skuplje.

OSNOVNA POSMRTNA GALANTERIJA – Većina toga nije neophodno ali osnovni jastuci koji se koriste pri prevozu preminulih koštaju 50€

OPCIONALNI TROŠKOVI

OBLAČENJE POKOJNIKA – Bolnice u inostranstvu uslugu oblačenja naplaćuju više od 1000€, inače tijelo predaju potpuno nago. Porodica može da izabere da to za njih uradi pogrebno društvo koje angažuju po mnogo nižim cijenama nego bi to uradile zapadne bolnice. Oblačenje pokojnika uključuje odijelo, čišćenje, brijanje, šminkanje, te korekcije lica u slučaju fizičke nezgode.

POSMRTNA GALANTERIJA – U skladu sa željama porodice obično se koriste vjerska obilježja u skladu sa dužnim poštovanjem tradicije, običaja, kulturnih i religijskih uvjerenja.

NAJNIŽE CIJENE USLUGA KOJE MOŽEMO GARANTOVATI SU:

PREVOZ (obavezno)0,5€ /km
LIMENI SANDUK (obavezno)80€
DRVENI SANDUK (obavezno)170€
PRIKUPLJANJE DOKUMENTACIJE (obavezno)Besplatno
OBLAČENJE POKOJNIKA (opcionalno)300€
OSNOVNA POSMRTNA GALANTERIJA (obavezno)50€

Ovo su najniže moguće cijene koje vrijede za čitav ex-Yu region prilikom prevoza preminulih iz Austrije, Njemačke, Italije, Švajcarske i drugih zemalja u inostranstvu.

Možete nas kontaktirati na email kontakt@prevozpokojnika.org ili na telefon +387 65 492 449. Možete nas pozvati, poslati Viber ili SMS poruku u bilo koje vrijeme, dostupni smo svaki dan, tokom 24 sata dnevno. Na poruke odgovaramo odmah.

Dakle, u projektovanom prevozu pokojnika iz Beča u Brčko, najjeftinija cijena prevoza bi bila oko 1000€, odnosno oko 1300€ ako porodica želi da mi organizujemo čišćenje, oblačenje i šminkanje pokojnika.

Pogledajte i kako izgleda kompletna organizacija i proces prevoza pokojnika iz inostranstva.

Naravno, moguće je da iskrsnu sitniji dodatni troškovi, ali dajemo garanciju da će se u tom slučaju prvo kontaktirati porodica u vezi s njima.

Uz prevoz pokojnika, pogrebno društvo može dati osjetan popust na kompletnu organizaciju sahrane, keteringa, i svega potrebnog.

cijena prevoza pokojnika

Napomena: PrevozPokojnikaORG ne formira niti utiče na cijene koje Vi dogovarate isključivo sa pogrebnim preduzećima, kao što je navedeno u uslovima korišćenja sajta. Usluge ovog servisa su potpuno besplatne.