Dokumentacija za međunarodni prevoz pokojnika

Prevoz pokojnika dokumenti
 

Papiri i dozvole koje prate prevoz pokojnika iz inostranstva

Prikupljanje papirologije za međunarodni prevoz pokojnika zna da bude dugotrajan i mukotrpan posao kada vjerovatno nemate nikakvog iskustva o dokumentaciji potrebnoj za prevoz pokojnika i kada nemate dobre kontakte u administrativnim predstavništvima.

Vađenje papira može i dosta da vas košta kada se nađu posrednici koji će vam rado "pomoći" tako što će kompletno sređivanje papira za vas oni obaviti, ali po određenoj cijeni, što je zapravo (najčešće) nepotreban trošak i njihova dobra prilika da zarade.

Cijena obrade papira za prevoz pokojnika

Neophodnu dokumentaciju za prevoz pokojnika uglavnom obezbjeđujemo POTPUNO BESPLATNO. Za određena dokumenta kao što su međunarodne dozvole potrebno je izdvojiti određena sredstva, ali taj iznos je već uključen u uslugu prevoza pokojnika iz inostranstva koju obavljamo.

Proces prikupljanja papirologije

Kada se desi najgore, nema potrebe da ožalošćena porodica troši vrijeme na vađenje papira i mi to u potpunosti razumijemo. Sami ćemo obezbijediti sva dokumenta potrebna za prevoz pokojnika preko granice. Pobrinućemo se za dokumenta iz konzularnih predstavništava, dokumente iz bolnice, međunarodne dozvole, potvrde sanitarnih inspektora, dozvole nadležnih organa, potvrde sa groblja i ostalo.

Od vas ćemo uzeti samo lična dokumenta preminule osobe, ostalo je naša briga. Na ovoj stranici možete pogledati kako izgleda organizacija i čitav proces prevoza pokojnika. Preuzimanje pasoša je najčešće jedini put kada ćemo uznemiravati porodicu, sve ostalo preuzimamo na sebe.

Još jednom, prikupljanje potrebne dokumentacije za prevoz pokojnika mi vršimo potpuno besplatno. Sređivanje papira je već uključeno u najnižu cijenu prevoza pokojnika koju možemo garantovati.

Dokumenti potrebni za međunarodni prevoz pokojnika

Ukoliko ipak želite sami da skupite svu papirologiju, sledeći dokumenti su neophodni:

  • VAŽEĆI PASOŠ PREMINULOG
  • IZVOD IZ MATIČNE KNJIGE ROĐENIH
  • IZVOD IZ MATIČNE KNJIGE VJENČANIH
  • IZVJEŠTAJ DOKTORA O UZROKU SMRTI
  • IZVOD IZ MATIČNE KNJIGE UMRLIH
  • POTVRDA SANITARNOG INSPEKTORA O ISPRAVNOSTI OPREME
  • DOZVOLA NADLEŽNIH ORGANA ZA IZLAZAK IZ DRŽAVE (SPROVODNICA)
  • DOZVOLA NADLEŽNIH ORGANA ZA ULAZAK U DRŽAVU
  • POTVRDA O GROBNOM MJESTU U DRŽAVI U KOJU SE VRŠI PREVOZ

Vrijeme potrebno za vađenje sve potrebne dokumentacije zavisi od niza faktora. Ipak, zahvaljujući iskustvu i dobrim odnosima sa diplomatsko-konzularnim predstavništvima, svu potrebnu papirologiju obezbjeđujemo u najkraćem mogućem roku. Najčešće nam je potreban samo jedan dan da prikupimo KOMPLETNU neophodnu dokumentaciju, dok u slučaju raznih mogućih nepredviđenih okolnosti ili službenih poteškoća, sve potrebne papire obezbjeđujemo u roku dva dana.

VAŽNO: Ako je riječ o osobi koja je umrla od zarazne bolesti i/ ili je potrebna ekshumacija tijela preminulog, neophodno je kod nadležnih organa matične zemlje u koju se vrši prevoz izvaditi dozvolu – saglasnost da tijelo preminulog bude prevezeno i sahranjeno u zemlji. U tom slučaju, sprovodnica se izdaje tek nakon što se ova saglasnost dopremi u konzlarno predstavništvo u zemlji u kojoj je osoba preminula.

Prevoz pokojnika dokumentacija papiri
4.1/5 - (29 glasova)