Prevoz pokojnika iz inostranstva

Prijevoz pokojnika
 

Prevoz pokojnika iz inostranstva, korak po korak

Svijet je već odavno postao globalno mjesto, pa danas više nije neobično čuti da naši ljudi žive i rade u inostranstvu. Nekoliko generacija naših zemljaka, iz Austrije, Njemačke, Švedske ili Švajcarske, koji godinama hljeb zarađuju u inostranstvu, ipak i dalje osjeća svoju postojbinu i emotivno gleda na povratak kući.

Nažalost, neki među njima ne dočekaju zasluženu penziju. Nesreća na poslu, iznenadna bolest, nezgoda u saobraćaju samo su neki od razloga za prerano ugašen život u tuđini. Šok koji nastane porodicu i prijatelje jednostavno parališe, što je razumljivo, a sve u trenutku kada je potrebno donijeti i sprovesti važne odluke.

Organizovanje pokopa i sahrane u inostranstvu košta čitavo bogatstvo, a osim toga, porodica obično želi da se kosti preminulog spuste kraj njihovih predaka, u rodnom mjestu. Iz ovih razumljivih, kao i nekih drugih razloga, tijela pokojnika se najčešće prevoze u zavičaj.

Proces prevoza pokojnika

Prevoz pokojnika iz inostranstva zahtijeva savršenu organizaciju. Priroda prevoza je veoma osjetljiva i sve se mora obaviti u kratkom vremenskom roku, tako da se mogući problemi prilikom prevoza moraju svesti na minimum. Osim ovog tehničkog aspekta, prevoz preminulih je uvijek prožet emocijama pa se mora voditi i posebna briga o porodici, njihovim željama i zahjevima, kako bi čitav proces prevoza iz inostranstva prošao što lakše i za njih.

Mi ćemo učiniti sve što je u našoj moći da svu brigu oko prevoza pokojnika preuzmemo na sebe, i tako bar malo oslobodimo porodicu mučne jurnjave i obaveza u za njih najtežim trenucima.

Kontaktirajte nas

Ovo je prvi korak. Neophodno je da dobijemo osnovne informacije, lokaciju na kojoj se nalazi tijelo pokojnika i lokaciju na koju je potrebno prevesti tijelo preminulog.

Odmah potom, kontaktiraće vas direktor naše firme koji će vas odmah upoznati sa svim uslovima prevoza, vremenom dolaska, cijenom usluge i odgovoriti na svako Vaše pitanje.

Možete nas dobiti na telefon +387 65 492 449
Možete nas pozvati i na Viber, WhatsApp ili poslati poruku u bilo koje vrijeme, dostupni smo svaki dan, tokom 24 sata dnevno. Možete nas kontaktirati i na email kontakt@prevozpokojnika.org

Podsjećamo, garantujemo najniže moguće, realne cijene prevoza pokojnika u regionu. Nemoguće je unaprijed imati spremne cijene, jer je svaki slučaj poseban, ali na ovoj stranici možete pretpostaviti okvirnu cijenu. Cijenu Vi dogovarate direktno sa direktorom firme, mi smo ozbiljno pogrebno društvo i ne sarađujemo sa posrednicima.

Organizacija prevoza

Kada dobijemo informacije o tačnim lokacijama, provjeravamo sve uslove prevoza, neophodnu dokumentaciju i potrebne dozvole za prevoz umrlih u međunarodnom saobraćaju, koje važe za zemlju u kojoj se tijelo preminulog nalazi i države kroz koje će se odvijati prevoz. Pogrebno vozilo istovremeno, nakon kraće pripreme vozila i osnovne papirologije za polazak, kreće na put.

Važno je naglasiti da se čitav ovaj prvi dio procesa, koji je u tom trenutku već u realizaciji, odvija apsolutno nezavisno i ni na koji način ne uznemirava porodicu.

Susret sa porodicom ili prijateljem u inostranstvu

Vozilu pogrebnog društva je potrebno par sati da stigne kod vas, u zavisnosti od razdaljine koju je potrebno prijeći i frekvencije saobraćaja na granicama. Od porodice ili prijatelja će trebati samo lična dokumenta preminulog, važeći pasoš je sasvim dovoljan. Pogrebno društvo zatim nastavlja samostalno da pribavlja dokumenta i dozvole, a porodica je i dalje oslobođena bilo kakvih obaveza, bar kad je riječ o organizaciji i sprovođenju prevoza pokojnika. Ako je potrebno, možemo obezbijediti i pouzdane pravne usluge u inostranstvu.

Napomena: Pravne usluge advokat samostalno naplaćuje.

Vađenje papira

Potrebna dokumentacija koja prati međunarodni prevoz umrlih se pribavlja na više lokacija i neophodno je određeno iskustvo da bi se sva papirologija prikupila u što kraćem vremenskom roku, bez lutanja i čekanja na administrativne formalnosti. Potrebno je obići bolnicu, konzularno predstavništvo, dobiti dozvole nadležnih organa, doktora, sanitarnih inspektora i dr. Dobrodošla su sva poznanstva i dobri kontakti koje imamo, a zahvaljujući kojima sređivanje svih papira završavamo isti dan, eventualno sutradan, u zavisnosti kada vozilo pristigne u zemlju.

Na ovoj stranici možete pogledati više o sređivanju papira za prevoz pokojnika iz inostranstva. Sav proces prikupljanja papirologije obavljamo sami, porodica se ne maltretira ovim. Takođe, kompletno vađenje papira vršimo potpuno besplatno.

Priprema pokojnika

Kada prikupimo sve papire, potvrde i dozvole, preuzimamo tijelo preminulog. U skladu sa željama porodice, pripremićemo tijelo za prevoz i sahranu na način da ga propisno očistimo, obrijemo, našminkamo (tek toliko da ima prirodnu boju lica) i da se eventualno izvrši korekcija lica ukoliko je došlo do oštećenja usled povrede. Naposletku, pokojnik se oblači u prikladno odijelo.

Sve ovo može da uradi i osoblje bolnice u inostranstvu, ali oni za ove usluge naplaćuju više od 1000€ ili tijelo predaju potpuno nago. Novootvorene pogrebne firme istu uslugu obavljaju za dodatnih 300 €, što je takođe prava pljačka. Mi ovaj posao radimo odgovorno i kompletnu pripremu pokojnika za prevoz i sahranu vršimo poptuno besplatno.

Tijelo pokojnika se zatim polaže u limeni i drveni sanduk koji se prenosi u namjensko, klimatizovano vozilo kojim će biti transportovano iz inostranstva do grobnog mjesta u matičnoj državi.

Prevoz

Prevoz pokojnika se zatim obavlja po unaprijed određenim planom putovanja za koji smo izvadili dozvole. Neke od njih nas obavezuju da se strogo pridržavamo precizno organizovane maršrute, što je veoma važno jer zakoni zemalja kroz koje se vrši međunarodni prevoz umrlih su veoma strogi, naročito kada se radi o prevozu iz Austrije ili Njemačke i obavezno ih se mora poštovati. Sam prevoz pokojnika iz inostranstva traje nekoliko sati, shodno razdaljini koju je potrebno preći i eventualnom zadržavanju na granicama. U skladu sa dogovorom i željom porodice, tijelo pokojnika se dovozi u bolnicu, na kućnu adresu ili direktno na groblje, gdje će preminuli imati zasluženi vječni mir.

Kompletan proces organizovanja prevoza, prikupljanja svih potrebnih dokumenata, kao i sam prevoz, traje ne više od dva ili tri dana, od trenutka kada nas kontaktirate.

Pouzdana, najjeftinija usluga u Evropi

Pogrebno preduzeće "Laguna Besttatung" već 20 godina obavlja prevoz pokojnika iz inostranstva. Danas smo najozbiljnija pogrebna firma u regionu, cijenjeno ime u Evropi, a porodice koje su nas angažovale će garantovano imati samo lijepe riječi za nas. Više o nama.

Kontaktirajte nas ako je, nažalost, potreban prevoz preminulih iz inostranstva u Bosnu, Srbiju, Hrvatsku, Sloveniju, Makedoniju, Crnu Goru.

Možete nas dobiti na telefon +387 65 492 449
Možete nas pozvati i na Viber, WhatsApp ili poslati poruku u bilo koje vrijeme, dostupni smo svaki dan, tokom 24 sata dnevno. Možete nas kontaktirati i na email kontakt@prevozpokojnika.org

Mi imamo višedecenijsko iskustvo u ovom poslu, vremenom smo razvili dobre kontakte koji su neophodni da prevoz pokojnika iz inostranstva protekne u što kraćem vremenskom periodu i čitav proces preuzimamo na sebe. Učinićemo sve da bi porodica imala što manje obaveza oko svog procesa dopremanja tijela i sahrane.

Istovremeno, mi imamo pouzdano najniže cijene u regionu i one važe za sve zemlje regiona, a svu potrebnu papirologiju u inostranstvu obezbjeđujemo sami, potpuno besplatno, ta usluga je već uključena u cijenu prevoza pokojnika koju Vi dogovorite sa direktorom naše firme.

Stojimo vam na raspolaganju za sva dodatna pitanja ukoliko želite da nešto pojasnimo. Odgovorićemo u najkraćem roku.

prevoz umrlih iz inostranstva
4.1/5 - (47 glasova)