POGREBNO TUZLA prevoz iz inostranstva

Prevoz umrlih Tuzla
 

Prevoz pokojnika iz inostranstva u Tuzlu

Pružamo usluge kompletne organizacije i prevoza pokojnika iz inostranstva u Tuzlu i cijelu Bosnu. Samostalno i besplatno prikupljamo kompletnu dokumentaciju u inostranstvu, obaveznu u međunarodnom prevozu pokojnika. Porodica nema nikakvih obaveza tokom čitavog procesa. Kompletan proces prevoza preminule osobe iz inostranstva za Tuzlu traje ne duže od dva radna dana.

Potrebno je da znamo samo osnovne informacije o lokaciji u inostranstvu na kojoj se nalazi tijelo preminule osobe. Odmah potom, direktor naše pogrebne firme provjerava sve uslove prevoza pokojnika i potrebnu dokumentaciju. Uslovi i papirologija se zbog pandemije često mijenjaju, ali već nakon desetak minuta direktor će Vas kontaktirati sa preciznim informacijama o uslovima prevoza pokojnika u Tuzlu i eventualnom cijenom kompletnog procesa, ukoliko se odlučite da nama povjerite tu odgovornost.

Možete nas dobiti na telefon +387 65 492 449
Možete nas pozvati i na Viber, WhatsApp ili poslati poruku u bilo koje vrijeme, dostupni smo svaki dan, tokom 24 sata dnevno. Na poruke odgovaramo odmah. Možete nas kontaktirati i na email kontakt@prevozpokojnika.org

Prikupljanje dokumentacije

Dokumentacija koja je obavezna u međunarodnom prevozu pokojnika je vrlo obimna i komplikovana za prikupljanje u inostranstvu. Ona između ostalog uključuje brojne potvrde sanitarnih inspektora, izvještaje ljekara, dozvole iz konzulata Bosne i Hercegovine o napuštanju države, sprovodnica za ulaz u državu i brojne druge. Svaki slučaj je poseban, pa tek nakon što dobijemo osnovne informacije o lokaciji sa koje je potrebno izvršiti prevoz pokojnika u Tuzlu možemo znati koje dokumente je potrebno pribaviti.

Za prikupljanje kompletne dokumentacije i dobijanje dozvola potrebno je obići bolnicu, brojne službe, ambasadu BiH i sve administrativne centre, a na neke od papira se u prosjeku čeka nekoliko radnih dana. Ipak, mi imamo razvijenu odličnu saradnju sa svim našim konzulatima i dobre kontakte koji nam omogućavaju da čitavu papirologiju završimo već istog dana, tako da nema razloga za dugotrajno i skupo čekanje.

Svu papirologiju u inostranstvu prikupljamo samostalno, porodica ne treba da se angažuje oko toga u najtežim trenucima. Takođe, čitav proces pribavljanja dokumenata radimo potpuno besplatno, mi ne naplaćujemo dodatno tu uslugu. Od porodice će nam trebati samo dokument sa slikom pokojnika, npr važeći pasoš, i možda još neki dokument koji samo porodica može da dobije ili ga već ima. Često nam je dovoljna samo fotografija tog dokumenta.

Cijena prevoza

Cijena prevoza pokojnika u Tuzlu se određuje na osnovu razdaljine koju naše pogrebno vozilo treba da pređe tokom čitavog procesa. Pored toga, mi naplaćujemo još samo pogrebnu opremu koju porodica izabere. Upravo zbog toga što ne znamo lokaciju u inostranstvu i koji je izbor porodice kada riječ o obaveznoj pogrebnoj opremi, nemoguće je i neozbiljno unaprijed ponuditi tačnu cijenu prevoza.

Ipak, mi dajemo garancije da će cijena biti fiksna i jednokratna, da neće naknadno "slučajno iskrsnuti" dodatni troškovi, čime se služe razni prevoznici koji rade bez licenci, sa sumnjivim papirima ili posrednici koji sarađuju sa njima i ugrađuju se u cijenu.

Laguna Bestattung d.o.o je profesionalno pogrebno preduzeće koje posluje na teritoriji Evropske unije punih 22 godine, gdje smo prepoznati kao pouzdan i odgovoran partner. To će Vam potvrditi svaka od porodica koja nas je nekad angažovala. Naša pogrebna vozila se uvijek nalaze u nekoliko evropskih zemalja. Mi nemamo potrebu da dižemo cijene i dodatno zarađujemo na nečijem bolu i nesreći. Upravo zbog takvog odnosa cijene, kvaliteta usluge i odgovornosti prema porodici, uvijek nas se preporučuje za posao prevoza pokojnika iz inostranstva u Tuzlu, kao i cijelu Bosnu i region uostalom.

Na ovoj stranici možete provjeriti moguću okviru cijenu prevoza pokojnika iz inostranstva, a kada nas kontaktirate, direktor će Vas ubrzo informisati o svim uslovima i preciznoj cijeni kompletnog prevoza.

Proces prevoza pokojnika u doba pandemije

Iako je zbog pandemije korona virusa čitav postupak dosta otežan, naša firma od početka pandemije obavlja prevoz pokojnika iz svih zemalja Evrope bez bilo kakvih problema. Prvi smo dobili sve međunarodne licence i dozvole za prevoz pokojnika na teritoriji Evropske unije. Ništa ne radimo na crno ili sa sumnjivim ili nepotpunim dozvolama zbog kojih na granicama može biti dugog zadržavanja pa čak i problema sa zakonom.

Mi dajemo garancije da porodica neće imati ovakve nemile scene. Imamo odlične kontakte u našim ambasadama i možemo garantovati da će čitav proces prevoza pokojnika u Tuzlu da se odvija uredno, bez čekanja, brzo i dostojanstveno kako pokojnik uostalom i zaslužuje. Potrebno je naglasiti da kod slučajeva smrti u inostranstvu uzrokovane korona virusom, procedura pripreme umrlih za prevoz je drugačija i potrebno je dodatnih dan ili dva za dobijanje svih dozvola. Ukoliko kod pokojnika nije konstatovano prisustvo virusa Covid-19, prevoz umrlih za Tuzlu se odvija normalno.


Možete se osloniti na nas ako je, nažalost, potrebno:

  • Prevoz pokojnika iz Austrije u Tuzlu
  • Prevoz pokojnika iz Njemačke za Tuzlu
  • Prevoz pokojnika iz Švicarske u Tuzlu
  • Prevoz pokojnika iz Italije za Tuzlu
  • Prevoz pokojnika iz Danske u Tuzlu
  • Prevoz pokojnika iz Švedske za Tuzlu
Možete nas dobiti na telefon +387 65 492 449
Možete nas pozvati i na Viber, WhatsApp ili poslati poruku u bilo koje vrijeme, dostupni smo svaki dan, tokom 24 sata dnevno. Na poruke odgovaramo odmah. Možete nas kontaktirati i na email kontakt@prevozpokojnika.org

Laguna Bestattung d.o.o je pouzdano i odgovorno pogrebno preduzeće. Ne služimo se prljavim trikovima da radimo sa nepotpunom dokumentacijom, bez licenci, ne koristimo neadekvatna vozila, ne dogovaramo sa porodicom da se na prevoz čeka danima i sedmicama pa da prevozimo nekoliko različitih tijela pokojnika, ne nalazimo iznenadne dodatne troškove kada već postupak krene u realizaciju i sl.

Mi smo tu da čitav prevoz pokojnika iz inostranstva u Tuzlu protekne dostojanstveno za pokojnika i za porodicu. To radimo besprijekorno, po realnim cijenama i ukoliko nama ukažete povjerenje možete biti uvjereni da će sve proći upravo onako kako smo dogovorili.

Kontaktirajte nas u bilo koje vrijeme, tu smo da odgovorimo na svako Vaše pitanje ili nedoumicu.

Prevoz pokojnika iz inostranstva za Tuzlu
4.3/5 - (24 glasova)